Bli elev på Hitachigymnasiet

Vill du gå på Hitachigymnasiet i Västerås? Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att få mer information om öppet hus, besöksdagar och göra en intresseanmälan.

Är du intresserad av Hitachigymnasiet?

Är du intresserad av att veta mer, få information om öppet hus, prova-på-dagar eller vill få mer information om vad som händer på skolan så anmäl ditt intresse. Då ser vi till att du får den information du behöver. 

Anmäl intresse:

Se vårt digitala öppna hus (Film kommer snart)

Besök oss på Öppet hus den 14 november!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Prova på en dag på Hitachigymnasiet i Västerås

Vi återkommer med datum för prova på-dagar under höstterminen.

Besök en klass under en halvdag för att testa på vårt arbetssätt och uppleva hur det är att gå på vår skola. Allmänna prova-på-dagar anordnar vi normalt i perioden december-februari. 

Öppet hus

Välkommen att besöka oss på något av våra öppna hus!
Om du är intresserad av vår utbildning är det ett perfekt tillfälle att få se på plats hur det fungerar. Just nu planerar vi att ha våra öppna hus på plats men vi kommer självklart följa de rekommendationer som finns och se till att det är smittsäkert och tryggt.

Öppet hus
11 januari
Kl. 18.00 - 20.00

FAQ - vanliga frågor

Inte ett vanligt teknikgymnasium

  • Vi utmanar, personlig utveckling. Teamwork-samarbete, realwork-koppla till verkligenhet och dreamwork-hållbarthet, personlig utveckling. 
  • Tekniken går som en röd tråd genom våra utbildningar på Hitachigymnasiet. 
  • Teknik för oss handlar om problemlösning, kreativitet, design, hållbar utveckling, globala samband, energiomställning - allt det som påverkar oss nu och i framtiden. Det handlar om vårt samhälle och våra framtida liv.
  • Vi tror på att du som är ung idag kan hjälpa till att göra världen bättre; att du kan bidra till att lösa problem, att du kan samarbeta med andra och anta de utmaningar som världen står inför. 
  • Vi tror på att en bra utbildning som fokuserar på det som är riktigt viktigt är en förutsättning för att du ska kunna förbättra världen. 
  • Vi tror på att världen kan göras bättre – med hjälp av tolerans, empati, engagemang, och inte minst med hjälp av dagens och morgondagens teknik. 

Vi erbjuder två teknikprogram. Teknikprogrammet med inriktning produktionsteknik och spetsutbildning inom smarta system och produkter. Tekniken är grundbulten i våra två program. Teknik handla om problemlösning, hållbarutveckling, globala samband, energiomställning … allt det som påverkar oss nu och i framtiden. I båda våra utbildningar arbeta vi i basgrupper och eleverna får driva olika typer av projekt. Det som också gör oss unika är att vi har ett nära samarbete med näringsliv och högskola/universitet.  

Sverigeunik!
Teknikprogrammet
Produktionsteknik

Antal platser:

96

Vår inriktning produktionsteknik ger en bred utbildning inom teknikområdet. Du får fördjupa dig i hela processen från idé till konstruktion, produktion och företagande. Det är en högskoleförberedande utbildning där teori hela tiden omsätts till praktik och du tränas i problemlösning, samarbete och entreprenörskap.

Sverigeunik!
Teknikprogrammet
Teknikspets

Antal platser:

30

En Sverigeunik utbildning som sker i samarbete med Mälardalens Universitet. Det är en högskoleförberedande utbildning som fokuserar på IoT, cloud och AI. Du kommer arbeta mycket i projekt som utvecklar din problemlösnings- och samarbetsförmåga.

Stäng